Jednoduchý recept s fenomenálním výsledkem. Vhodný pro začátečníky, kteří se chtějí vytáhnout před svým okolím.
2 stroužky | česnek |
1 lžíce | olej |
sůl | |
2 lžíce | máslo |
skořice | |
1 ks | cibule |
1 ks | kuře |
4 ks | hřebíček |
zázvor | |
- | koriandr |
4 ks | celý pepř |
2 lžíce | citronová šťáva |
4 lžíce | bílý jogurt |
Nejprve si připravíme marinádu. Do bílého jogurtu vmícháme sůl a jemně pokrájenou cibuli a česnek.
Připravené kuře zbavíme kůže a vykostíme. Čisté maso nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do misky a zalijeme marinádou z jogurtu. Potom si na horkém másle osmahneme koření, do kterého poté vmícháme maso s marinádou. Začneme dusit až do chvíle, kdy je maso měkké.
Takto skvěle marinované maso dochutíme citronovou šťávou a podáváme nejlépe s rýží.
Ze zbytků z kuřete (kosti, kůže) můžeme udělat vývar.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena