Kuře v bílé květákové omáčce

Uvařené a naporcované kuře se dává do smetanové omáčky, do které se vloží uvařený květák. S rýží si tento francouzský pokrm vychutnáte.


3.0653x
75 min
1×

Postup přípravy

Kuře vložíme do vařící osolené vody, přidáme celý pepř, kořenovou zeleninu, cibuli a uvaříme doměkka. Květák také uvaříme v osolené vodě a scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vývarem z kuřete a dobře provaříme v hustší omáčku. Zalijeme ji smetanou, prohřejeme, přecedíme, přisolíme a přidáme muškátové koření. Kuře naporcujeme, na růžičky rozebraný květák a prohřejeme. Dochutíme petrželkou, případně citronovou šťávou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře v bílé květákové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská
K příležitosti
Velikonoční recepty