Kuře tří hořčic

Recept na dobrý nedělní oběd.


4.763x
60 min
4×

Ingredience

100 gmáslo
1 kskuře
1 sklenicemoravanka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

marináda

1 lžíceplnotučná hořčice
1 lžícedijonská hořčice
1 lžícekremžská hořčice
1 lžícerybízová nebo šípková marmeláda

Postup přípravy

Kuře očistíme a naporcujeme, jak potřebujeme. Můžeme použít přímo čtyři kuřecí stehna nebo jen prsní řízky. Maso opepříme, osolíme a rozložíme do pekáče.

V misce smícháme všechny druhy hořčice spolu s rybízovou marmeládou. Můžeme použít i šípkovou. Vše zamícháme v marinádu, kterou potřeme naporcované kuře ze všech stran. Celé kuře potíráme i zevnitř. Přidáme moravanku i s nálevem, poklademe plátky másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě, až se kuře rozpadá a má zlatavě hnědou barvu. Podle chuti můžeme dát pod maso slaninu nebo špek.

Kuře tří hořčic podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor l.enka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře tří hořčic

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká