Kuře tandoori se šafránem

Indický recept na marinované kuře tradičně pečené v hluboké peci zvané tandúr.


5.01x
30 min

Postup přípravy

Šafrán zalijeme vroucí vodou. Citron rozpůlíme a vymačkáme z něj šťávu. Do citronové šťávy vsypeme sůl.

Kuře nařízneme na prsou a stehnech, aby se marináda dostala dovnitř masa. Do zářezů vetřeme citronovou sůl. Kuře vložíme do nádoby určené k marinování, polijeme šafránovou vodou a marinujeme 15 minut z každé strany.

Do misky dáme česnekovou a zázvorovou pastu, ghee, jogurt, červené barvivo, kmín, koriandr a trochu červeného chilli koření. Ghee můžeme nahradit olejem. Vše smícháme dohromady. Šafrán slijeme, aby byla jogurtová marináda dostatečně hustá. Kuře potřeme marinádou, nádobu uzavřeme a necháme 24 hodin marinovat v lednici.

Připravíme si pekáček a mřížku. Kuře tandoori se šafránem uložíme na mřížku a pečeme na 200 °C. K závěru pečení dáme kuře na pár minut pod gril, aby získalo kůrčičku.

Kuře tandoori se šafránem podáváme s přílohou podle vlastní chuti.
user-icon

autor arrefeena


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře tandoori se šafránem

Zpět na recept