Kuře se zeleninou v omáčce z bílého vína

Lehké, chutné a velice zdravé jídlo, ve kterém se spojuje všechno koření a kouskům kuřátka dodává výraznou chuť a vůni.


3.0811x
90 min

Ingredience

100 ghrášek
- -sůl
300 mlvývar
30 gmáslo
- -petrželka
200 gcibule
200 gžampióny
1.5 kgkuře
2 lžícemouka hladká
200 gmrkev
- -hřebíček
- -pepř mletý
300 mlvíno bílé
60 gslanina prorostlá
- -olej olivový
- -list bobkový
150 mlsherry
2 ksceler řapíkatý

Postup přípravy

V kastrolu necháme rozpálit olej a na něm opečeme kousky slaniny. Slaninu vyjmeme a necháme osušit na ubrousku. Osminky kuřete osolíme a 10-15 minut je opékáme v kastrolu po všech stranách, aby zhnědly. Vyjmeme je na talíř a slijeme z kastrolu zbytečný tuk. Nalijeme do něj potom víno a přivedeme ho k varu, necháme víno vyvařit asi na polovinu a ode dna odpichujeme kousky připečeného masa. Do dvou cibulí napícháme hřebíček, spolu s bobkovým listem a sherry je přidáme do kastrolu a povaříme. Přidáme mrkev, celer, houby, vývar, zbytek cibule, slaninu a kousky kuřete. Všechno dle chuti dochutíme pepřem a solí. Znovu přivedeme k varu a poté pod pokličkou na mírném ohni dusíme 40 minut. Na posledních pár minut přidáme hrášek a petrželku a prohřejeme. Utřeme máslo s moukou a vmícháme do omáčky. Za stálého míchání povaříme 3 minuty, aby omáčka mírně zhoustla. Vyndáme z omáčky bobkový list a cibule s hřebíčkem a podáváme s chlebem nebo brambory.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře se zeleninou v omáčce z bílého vína

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena