100 g | cukr | |
sůl | ||
2 ks | vejce | |
strouhanka | ||
1 ks | cibule | |
1 lžíce | sádlo | |
1 kg | sušené švestky | |
mletá červená paprika | ||
1 ks | kuře (1500 g) | |
tuk na smažení |
Kuře si uvaříme v osolené vodě. Pak jej vykostíme a naporcujeme. Propereme si švestky a také je povaříme, tentokrát jen čisté vodě.
Na lžíci sádla osmahneme drobnwě nakrájenou cibuli, přidáme papriku a uvařené švestky. Vše zalijeme vývarem z kuřete a dáme vařit na mírný oheň.
Když se vývar hodně vypaří, přidáme cukr a znovu provaříme. Nakonec porce kuřete obalíme v rozkvedlaném vejce a strouhance, osmažíme.
Podáváme se švestkovou omáčkou.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena