cukr | ||
sůl | ||
80 g | máslo | |
ocet | ||
1 ks | žloutek | |
cibule | ||
1 ks | kuře | |
citron | ||
2 dl | smetana | |
1 dl | bílé víno | |
hladká mouka | ||
muškátový květ | ||
kořenová zelenina |
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na másle. Poté zeleninu překypeme do hrnce, přidáme osolené kuře a zakryjeme poklyčkou. Necháme podusit v troubě až doměkka.
Kuře vyjmeme a k zelenině přidáme řidší máslovou jíšku, víno, trochu octa, cukr, citronovou kůru, špetku muškátového květu a povaříme.
Úplně nakonec přidáme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek. Vzniklou omáčku propasírujeme přes husté síto, povaříme, vložíme do ní naporcované kuře a prohřejeme.
Podáváme s knedlíkem, nebo s vařeným bramborem.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena