Kuře s omáčkou a knedlíkem neurazí nikoho.
cukr | |
sůl | |
80 g | máslo |
ocet | |
1 ks | žloutek |
cibule | |
1 ks | kuře |
citron | |
2 dl | smetana |
1 dl | bílé víno |
hladká mouka | |
muškátový květ | |
kořenová zelenina |
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na másle. Poté zeleninu překypeme do hrnce, přidáme osolené kuře a zakryjeme poklyčkou. Necháme podusit v troubě až doměkka.
Kuře vyjmeme a k zelenině přidáme řidší máslovou jíšku, víno, trochu octa, cukr, citronovou kůru, špetku muškátového květu a povaříme.
Úplně nakonec přidáme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek. Vzniklou omáčku propasírujeme přes husté síto, povaříme, vložíme do ní naporcované kuře a prohřejeme.
Podáváme s knedlíkem, nebo s vařeným bramborem.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena