Kuře s omáčkou a knedlíkem neurazí nikoho.
cukr | |
sůl | |
80 g | máslo |
ocet | |
1 ks | žloutek |
cibule | |
1 ks | kuře |
citron | |
2 dl | smetany |
1 dl | bílé víno |
hladká mouka | |
muškátový květ | |
kořenová zelenina |
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na másle. Poté zeleninu překypeme do hrnce, přidáme osolené kuře a zakryjeme poklyčkou. Necháme podusit v troubě až doměkka.
Kuře vyjmeme a k zelenině přidáme řidší máslovou jíšku, víno, trochu octa, cukr, citronovou kůru, špetku muškátového květu a povaříme.
Úplně nakonec přidáme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek. Vzniklou omáčku propasírujeme přes husté síto, povaříme, vložíme do ní naporcované kuře a prohřejeme.
Podáváme s knedlíkem, nebo s vařeným bramborem.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.