Kuře s vinnou omáčkou

Kuře s omáčkou a knedlíkem neurazí nikoho.


3.0727x
90 min

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na másle. Poté zeleninu překypeme do hrnce, přidáme osolené kuře a zakryjeme poklyčkou. Necháme podusit v troubě až doměkka.

Kuře vyjmeme a k zelenině přidáme řidší máslovou jíšku, víno, trochu octa, cukr, citronovou kůru, špetku muškátového květu a povaříme.

Úplně nakonec přidáme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek. Vzniklou omáčku propasírujeme přes husté síto, povaříme, vložíme do ní naporcované kuře a prohřejeme.

Podáváme s knedlíkem, nebo s vařeným bramborem.

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře s vinnou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena