Kuře s mangem

Kuřecí kousky naložené v netradiční sladko-pálivé marinádě chutnají v kombinaci s mangem dokonale! Doporučuji vyzkoušet tento recept.


1.85x
0

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 kscibule
2 lžícemed
1 ksmango
4 lžíceolivový olej
600 gkuřecí prsa
2 lžičkyčerstvý zázvor
60 mlsojová omáčka
2-3 ksjarní cibulka
60 mlrýžové víno mirin

podle chuti

sůl

na ozdobu

bílý sezam

Postup přípravy

Česnek a zázvor oloupeme, obojí nastrouháme najemno a promícháme s medem, vodou, mirinem a sojovou omáčkou.

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.

Připravené maso naložíme do marinády a necháme v chladu nejlépe 2 hodiny marinovat. Před tepelnou úpravou maso z lednice vyjmeme alespoň 30 minut dopředu, aby mělo pokojovou teplotu.

Mango oloupeme, vykrojíme pecku a oranžovou část nakrájíme na podobně velké kousky jako maso.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo nudličky. V rozpáleném oleji ji osmažíme a přihodíme naložené maso. Prudce osmahneme a necháme za častého míchání odpařit většinu tekutiny.

Přidáme nakrájené mango, dobře promícháme a ještě chvíli prohříváme. Nakonec přimícháme nakrájenou jarní cibulku.

Kuře s mangem ihned servírujeme s rýží a sypeme bílým sezamem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře s mangem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní