Kuře s bramborami a žampiony

Recept na pečené kuře s bramborem a žampiony, které je provoněné estragonem a bílým vínem.


3.0541x
75 min

Ingredience

100 gslanina
450 mlvývar
500 gbrambory
2 kskuře
200 gžampiony
200 mlbílé víno

podle chuti

sůl
mletý pepř
čerstvý estragon

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, žampiony otřeme hadříkem a nakrájíme na čtvrtky, slaninu na nudličky. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Menší kuřata osolíme, opepříme, vložíme do nich estragon a kuřata opečeme ze všech stran v pekáčku. Přidáme brambory, houby, slaninu a v troubě pečeme asi 45 minut, až je vše měkké. Během pečení podléváme vývarem a vínem. Podle potřeby ještě šťávu před podáváním osolíme.

Kuřata naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme brambory, houbami, slaninou a přelijeme šťávou. Připravíme tak plnohodnotný hlavní chod, ke kterému podáváme čerstvý zeleninový salát.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře s bramborami a žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.