Kuře po slovácku

Chcete recept na kuře, jak se dělá na Moravském Slovácku? Tak tady je.


4.638x
75 min
2×

Postup přípravy

Očištěné a oprané kuře podél páteře rozřízneme, rozložíme, osolíme, opepříme a pečeme na oleji v troubě po obou stranách dočervena.

Měkké kuře vyjmeme, do zbylého tuku přidáme máslo, podusíme na něm cibuli pokrájenou na plátky, na kolečka pokrájenou klobásu, na plátky pokrájené žampiony a zastříkneme kečupem. Vše necháme dusit s přidáním třeného česneku a vína.

Na talíř pokládáme směs klobásy, žampionů a cibule a na ni položíme částečně vykostěné porce kuřete. Ke kuřeti po slovácku můžeme přidat třeba vařené brambory, rýži, jednoduše podle chuti.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře po slovácku

Zpět na recept