Kuře po římsku

Dušené kuře na hřebíčku a tymiánu podávané s těstovinami.


3.0131x
60 min

Postup přípravy

Kuře podle potřeby očistíme a rozdělíme na 4 porce. Ty pak důkladně omyjeme a osušíme. Porce kuřete osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. V kastrolu rozpálíme olej a porce kuřete v něm opečeme ze všech stran dozlatova. Přidáme cibuli, hřebíček, tymián, petrželku a krátce opečeme, aby koření pustilo aroma. Pak vše zalijeme protlakem rozmíchaným v polovině vývaru a dusíme doměkka. Podle potřeby kuře po římsku podléváme zbylým vývarem.

Během dušení kuřete si uvaříme podle návodu těstoviny.

Měkké porce kuřete přeložíme na mísu, omáčku procedíme a dobře v ní prohřejeme těstoviny. Kuře po římsku ihned podáváme.
user-icon

autor kity


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře po římsku

Zpět na recept