Kuře po římsku

Dušené kuře na hřebíčku a tymiánu podávané s těstovinami.


3.0131x
60 min

Ingredience

7 lžicolej
30 gcibule
1 kskuře
5 lžicrajčatový protlak
300 gtěstoviny
2 lžícehladká mouka

podle chuti

sůl
tymián
hřebíček
1 lžícesekaná petrželka
hovězí vývar
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuře podle potřeby očistíme a rozdělíme na 4 porce. Ty pak důkladně omyjeme a osušíme. Porce kuřete osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. V kastrolu rozpálíme olej a porce kuřete v něm opečeme ze všech stran dozlatova. Přidáme cibuli, hřebíček, tymián, petrželku a krátce opečeme, aby koření pustilo aroma. Pak vše zalijeme protlakem rozmíchaným v polovině vývaru a dusíme doměkka. Podle potřeby kuře po římsku podléváme zbylým vývarem.

Během dušení kuřete si uvaříme podle návodu těstoviny.

Měkké porce kuřete přeložíme na mísu, omáčku procedíme a dobře v ní prohřejeme těstoviny. Kuře po římsku ihned podáváme.
user-icon

autor kity


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře po římsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na svatbu

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena