Kuře po portugalsku

Recept přímo z prosluněného Portugalska, kde se nejvíce upravuje kuřecí maso se šťavnatou omáčkou ze zeleniny.


2.9978x
35 min

Ingredience

200 grajčata
1 kscibule
50 gžampiony
4 kskuřecí prsní řízek

podle chuti

česnek
sůl
mletý pepř

podle potřeby

olej

na ozdobu

olivy

Postup přípravy

Kousky kuřete omyjeme a osušíme. Mírně je osolíme, opečeme na oleji a potom vyjmeme.

Na tomto výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme na čtvrtky nakrájená a oloupaná rajčata, očištěné celé žampiony, česnek (buď prolisovaný, nebo nakrájený na kousky), pepř a sůl. Omáčku zamícháme, podlijeme trochou vody a za stálého míchání přivedeme k varu. Vložíme zpět upečené kousky kuřete a dále dusíme, dokud maso zcela nezměkne.

Kuře po portugalsku podáváme sypané olivami. Kuře podáváme třeba s rýží.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře po portugalsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Portugalská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.