Kuře po maďarsku

Recept na dušené kuře, jehož chuť obohatí slanina, papriky a rajčata.


3.511x
60 min
2×

Postup přípravy

Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a v hrnci opečeme na oleji dorůžova. Poté maso vyndáme a uchováme v teple.

Ve výpeku z masa opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a společně pár minut opékáme.

Mezitím si připravíme zeleninu. Papriky omyjeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na proužky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. K cibuli se slaninou přisypeme mletou sladkou papriku a za stálého míchání dvě minutky opekáme. Poté podlijeme vodou a přidáme nakrájené papriky a rajčata. Do této směsi vložíme kousky kuřete a za občasného míchání dusíme pod pokličkou zhruba půl hodiny.

Vhodnou přílohou ke kuřeti po maďarsku jsou vařené brambory nebo dušená rýže.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře po maďarsku

Zpět na recept