Kuře po katalánsku

Recept na velmi chutné kuře ve španělském stylu.


4.650x
75 min
2×

Ingredience

50 gslanina
4 stroužkyčesnek
sůl
5 ksrajče
250 grýže
6 dlkuřecí vývar
4 lžícesterilovaný hrášek
1 lžičkamletá sladká paprika
1 ksvelká červená cibule
1 ksvelké kuře

podle potřeby

olej

podle chuti

šafrán
mletý pepř

Postup přípravy

Kuře omyjeme a rozdělíme na 6 kousků, které osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a posekáme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, sloupneme a také nakrájíme na kostky. Hrášek necháme okapat. Propláchneme rýži.

Na velké hluboké pánvi rozpálíme olej, ve kterém prudce ze všech stran opečeme kuřecí kousky. Kuře vyjmeme a na výpeku rozškvaříme slaninu.
Přidáme cibuli a česnek, přisypeme červenou papriku. Jakmile paprika zpění, vše zalijeme 1 dl vývaru. Nyní do směsi vrátíme opečené kousky kuřete, vložíme rajčata, hrášek, rýži a šafrán. Kuře po katalánsku promícháme a zalijeme zbylým vývarem. Přikryjeme pokličkou a pozvolna dusíme doměkka.

Kuře po katalánsku podáváme teplé. Vhodným doplňkem ke kuřeti po katalánsku jsou saláty z čerstvé zeleniny.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře po katalánsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Španělská