2 stroužky | česnek |
1 lžíce | olej |
1 ks | cibule |
1 šálek | smetana |
1 ks | celer |
1 ks | jablko |
1 l | voda |
1 ks | kuře |
1 ks | mrkev |
3 ks | pepř celý |
1 lžička | škrobová moučka |
1 lžička | karri koření |
bujón (masox) |
Vykuchané, očištěné kuře dáme do hrnce, přidáme zeleninu, sůl a koření a zvolna vaříme asi 2 hodiny.
Na rozpáleném oleji osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme jablko a kari koření. Zahustíme škrobovou moučkou a zředíme vodou s masoxovou kostkou. Dobře provaříme, až omáčka zhoustne, pak ji ochutíme smetanou, kterou už jen necháme vzkypět, ale nevaříme.
Uvařené kuře rozporcujeme a necháme prohřát v omáčce
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.