Kuře po francouzsku

Recept na kuře s malými cibulkami, žampiony a kořením. Podáváme s bramborem nebo rýží.


3.0651x
75 min

Postup přípravy

Kuře naporcujeme asi na 8 částí, případně naporcujeme ještě na menší kousky. Bůček nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme na drobné kousky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Připravíme si ostatní suroviny.

Bůček osmahneme na rozpuštěném másle a vyjmeme stranou. Celé cibulky osmahneme na výpeku, pak je přesuneme do pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.

V jiné pánvi podusíme nakrájené žampiony, ke zbylému tuku přidáme kuře a opečeme ho ze všech stran. Vše přendáme do pekáčku, přidáme opečený bůček, česnek, bobkový list, nasekanou petrželku a tymián. Ve víně rozmícháme mouku, převaříme a nalijeme na kuře, přilijeme vývar a společně dusíme 30 - 45 minut ve vyhřáté troubě. Finální pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

Kuře po francouzsku rozdělíme na talíře, přidáme podušené cibulky a podáváme s bramborem nebo rýží.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře po francouzsku

Zpět na recept