Kuře po francouzsku

Recept na kuře s malými cibulkami, žampiony a kořením. Podáváme s bramborem nebo rýží.


3.0651x
75 min

Ingredience

100 mlvývar
1 kskuře
250 gžampiony
400 mlčervené víno
2 lžícehladká mouka
250 guzený bůček
500 gcibulky malé

podle chuti

česnek
sůl
petrželka
tymián
bobkový list
mletý pepř

podle potřeby

olej
máslo

Postup přípravy

Kuře naporcujeme asi na 8 částí, případně naporcujeme ještě na menší kousky. Bůček nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme na drobné kousky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Připravíme si ostatní suroviny. Bůček osmahneme na rozpuštěném másle a vyjmeme stranou. Celé cibulky osmahneme na výpeku, pak je přesuneme do pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut. V jiné pánvi podusíme nakrájené žampiony, ke zbylému tuku přidáme kuře a opečeme ho ze všech stran. Vše přendáme do pekáčku, přidáme opečený bůček, česnek, bobkový list, nasekanou petrželku a tymián. Ve víně rozmícháme mouku, převaříme a nalijeme na kuře, přilijeme vývar a společně dusíme 30 - 45 minut ve vyhřáté troubě. Finální pokrm podle chuti osolíme a opepříme. Kuře po francouzsku rozdělíme na talíře, přidáme podušené cibulky a podáváme s bramborem nebo rýží. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře po francouzsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena