Kuře po burgundsku

Kuřátko provoňené bylinkami


2.91041x
45 min

Ingredience

1 porcečesnek
- -sůl
150 gmáslo
500 grajčata
- -tymián
- -rozmarýn
1 kskuře
2 lžícemouka hladká
0.5 lvývar kuřecí
- -pepř mletý bílý
0.25 lvíno červené
50 gslanina anglická
1 kslist bobkový
2 kscibule červená

Postup přípravy

Z másla a části nasekaných bylinek si připravíme bylinkové máslo. Kuře zvenku i zevnitř osolíme, opepříme, prošpikujeme slaninou a naplníme bylinkami a sekaným česnekem. Kuře vložíme na pekáč, pod kůži na prsou vetřeme a na zbytek kuřete poklademe kousky bylinkového másla, obložíme rajčaty a dáme péci. Hotové kuře vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a necháme vyvařit. Kuře naporcujeme a podáváme s přecezenou šťávou.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře po burgundsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena