Kuře po baskicku

Recept na skvělé zeleninové kuře. Podáváme například s rýží.


3.917x
75 min

Postup přípravy

Kuře naporcujeme a zprudka osmažíme na oleji. Maso pak vyndáme a na oleji osmahneme prolisovaný česnek. Přidáme bylinky: petržel, tymián a bobkový list. Vše necháme na minutku nebo dvě smažit, aby se vůně bylinek rozvinula. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zamícháme s předchozími přísadami a počkáme, dokud cibule nezesklovatí.

Na cibulku pak vhodíme šunku nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájená rajčata a nakonec vhodíme do hrnce papriky, které jsme předtím nakrájeli na tenké půlměsíčky. Počkáme, až se rajčata a papriky mírně rozvaří. Na zeleninu vložíme kousky kuřete, přiklopíme a necháme dusit na mírném ohni přibližně 45 minut. Čas od času zamícháme, aby se jídlo nepřipálilo.

Kuře po baskicku podáváme s přílohou podle chuti, nejlépe chutná s rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře po baskicku

Zpět na recept