Kuře po arménsku

Recept na kuře podle arménského stylu.


4.06x
90 min

Postup přípravy

Kuře uvaříme s kořenovou zeleninou v osolené vodě. Maso vyjmeme, vykostíme a pokrájíme na menší kousky. Vývar scedíme a vlijeme do pekáče nebo litinového kastrolu. Přidáme pokrájené maso, předem namočené kroupy, mírně přisolíme, opepříme, promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme v troubě doměkka. Množství vývaru redukujeme tak, aby se kroupy uvařily a pokrm měl konzistenci rizota. Proto dáme vývaru raději méně a v průběhu dušení podle potřeby přidáme. K hotovému kuřeti po arménsku, který posypeme cibulí osmaženou na oleji dozlatova a ozdobíme petrželkou, podáváme zvlášť rozpuštěné máslo, ve kterém jsme rozmíchali skořici. Rozpuštěným máslem se porce kuřete polévají.
user-icon

autor bogy02

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře po arménsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena