Kuře plněné zelím

Pokud rádi experimentujete, určitě vyzkoušejte kuře s nádivkou z cibule a kysaného zelí.


3.1220x
120 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Pak do něj vpracujeme grilovací koření, sůl a vytvoříme placku a necháme ji v lednici ztuhnout. Kuře očistíme, zbavíme zbytků po brcích a chmýří, omyjeme a osušíme. Připravené kuře lehce potřeme olejem a důkladně okořeníme grilovacím kořením. Ztuhlé ochucené máslo vytáhneme z lednice, nakrájíme na hranolky, které vsuneme kuřeti pod kůži - kde jen to bude možné. Takto připravené kuře necháme do druhého dne uležet. Pokud nemáme čas, není třeba. Troubu předehřejeme na 160 °C. Cibuli si očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na co nejtenčí půlkolečka. Půlkolečka cibule smícháme se zelím. Kuře důkladně prosolíme. Zelnou nádivkou napěchujeme dutinu kuřete a sešijeme nebo zpevníme pomocí kovových jehel. Očistíme si druhou cibuli a taktéž ji nakrájíme na půlkolečka. Na plotně rozehřejeme pekáček s trochou oleje. Vložíme kuře a pokud možno ze všech stran je osmahneme, aby se maso zatáhlo. Pak kuře vyjmeme, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Do cibule vložíme kuře plněné zelím a pekáček vložíme do předehřáté trouby. Kuře pečeme v troubě asi 90 minut. Podle potřeby přeléváme, aby se vypekla kůrčička. Upečené kuře plněné zelím naporcujeme. Na talíř servírujeme porci kuřete, zelnou nádivku a hranolky nebo brambory. Přeléváme vypečenou šťávou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře plněné zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena