Kuře plněné zelím

Pokud rádi experimentujete, určitě vyzkoušejte kuře s nádivkou z cibule a kysaného zelí.


3.1220x
120 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Pak do něj vpracujeme grilovací koření, sůl a vytvoříme placku a necháme ji v lednici ztuhnout. Kuře očistíme, zbavíme zbytků po brcích a chmýří, omyjeme a osušíme. Připravené kuře lehce potřeme olejem a důkladně okořeníme grilovacím kořením. Ztuhlé ochucené máslo vytáhneme z lednice, nakrájíme na hranolky, které vsuneme kuřeti pod kůži - kde jen to bude možné.

Takto připravené kuře necháme do druhého dne uležet. Pokud nemáme čas, není třeba. Troubu předehřejeme na 160 °C.

Cibuli si očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na co nejtenčí půlkolečka. Půlkolečka cibule smícháme se zelím. Kuře důkladně prosolíme. Zelnou nádivkou napěchujeme dutinu kuřete a sešijeme nebo zpevníme pomocí kovových jehel.

Očistíme si druhou cibuli a taktéž ji nakrájíme na půlkolečka. Na plotně rozehřejeme pekáček s trochou oleje. Vložíme kuře a pokud možno ze všech stran je osmahneme, aby se maso zatáhlo. Pak kuře vyjmeme, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Do cibule vložíme kuře plněné zelím a pekáček vložíme do předehřáté trouby.

Kuře pečeme v troubě asi 90 minut. Podle potřeby přeléváme, aby se vypekla kůrčička.

Upečené kuře plněné zelím naporcujeme. Na talíř servírujeme porci kuřete, zelnou nádivku a hranolky nebo brambory. Přeléváme vypečenou šťávou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře plněné zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká