Kuře plněné zelím a slaninou

Dietní obdoba plněné kachny. Jednoduchý recept.


5.013x
75 min

Postup přípravy

Nejdříve připravíme nádivku. Ze zelí vymačkáme část šťávy a ještě drobněji je pokrájíme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou slaninu, kmín, trochu pepře, nové koření, rozmačkaný česnek a nakonec špetku muškátového oříšku. Nádivku dobře promícháme a naplníme jí kuře.

Kuře plněné zelím osolíme a opaprikujeme. Je možné použít i koření na pečené kuře. Naplněné kuře položíme na pekáč s olejem a vodou, vydatně posypeme kmínem a vložíme do vyhřáté trouby. Kuře plněné zelím a slaninou pečeme doměkka. V průběhu pečení kuře přeléváme šťávou. Upečené kuře plněné zelím a slaninou rozpůlíme a vyjmeme z něj zelí. Pak kuře rozporcujeme. Porce kuřete vložíme zpět do pekáče a necháme spolu se šťávou ještě krátce péci.

Na talíře rozdělíme porce kuřete, přidáme nádivku a doplníme přílohou podle chuti. Kuře plněné zelím a slaninou podáváme teplé.
user-icon

autor Alja


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře plněné zelím a slaninou

Zpět na recept