Kuře pečené v porcích

Recept na klasické a jednoduché kuře se šťávou.


2.91436x
60 min

Postup přípravy

Kuře očistíme a rozdělíme na 4 díly. Ty omyjeme, osušíme a důkladně osušíme. Kuře osolíme a opepříme.

V pekáčku rozehřejeme olej a porce kuřete ze všech stran opečeme. Pak kuře podlijeme horkou vodou a krátce, jen asi 10 minut, přikryté dusíme. Pokličku sejmeme a porce kuřete upravujeme v troubě.

Při pečení porce obracíme, vypečenou šťávou přeléváme a horkou vodou podléváme.

Kuře v porcích bývá hotové asi za 25 - 30 minut. Chceme-li mít více šťávy, zaprášíme ji moukou, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme.

Kuře pečené v porcích podáváme s hranolky nebo opečeným bramborem.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře pečené v porcích

Zpět na recept