Kuře pečené v porcích

Recept na klasické a jednoduché kuře se šťávou.


2.91436x
60 min

Postup přípravy

Kuře očistíme a rozdělíme na 4 díly. Ty omyjeme, osušíme a důkladně osušíme. Kuře osolíme a opepříme. V pekáčku rozehřejeme olej a porce kuřete ze všech stran opečeme. Pak kuře podlijeme horkou vodou a krátce, jen asi 10 minut, přikryté dusíme. Pokličku sejmeme a porce kuřete upravujeme v troubě. Při pečení porce obracíme, vypečenou šťávou přeléváme a horkou vodou podléváme. Kuře v porcích bývá hotové asi za 25 - 30 minut. Chceme-li mít více šťávy, zaprášíme ji moukou, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme. Kuře pečené v porcích podáváme s hranolky nebo opečeným bramborem.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře pečené v porcích

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Recepty na svatbu

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena