Kuře pečené po plzeňsku

Kuře pečené na zelenině a přelité pivní omáčkou.


5.08x
90 min

Ingredience

3 lžícemáslo
2 lžícerozinky
1 kskuře
2 lžičkysůl a pepř
1 kscibule krájená nadrobno
1 špalíčekmenší celer
2 hrnkydrůbeží vývar
35 gstřída z veky
2 dlpivo světlé 12st

Postup přípravy

Očištěné, rozpůlené kuře prudce opečeme na drobno nakrájené a na másle ozlacené cibuli a celeru. Podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka za občasného přelévání šťávou a podlévání vývarem.

Měkké kuře vyjmeme, šťávu zahustíme střídkou namáčenou v pivu, povaříme a prolisujeme. Do takto připravené omáčky zavaříme proprané a ve vlažné vodě nabobtnalé rozinky.

Kuře pečené po plzeňsku podáváme s vařenými brambory sypanými jemně nasekanou petrželkou nebo dušenou rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře pečené po plzeňsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká