Kuře paní Revírníkové

Kuře s nádivkou. Trochu jako plněný bažant.


3.177x
120 min

Ingredience

80 gslanina
máslo
1-2 špetkytymián
rozmarýn
1 kskuře
8 kuličekjalovec
2 ksbobkový list
6 kuličeknové koření
6 kuličekcelý černý pepř
1 dlbílé víno
horká voda

na potření

sůl
0.5 lžičkygrilovací koření
1 lžičkakari koření

nádivka

1-2 ksvejce
2 ksrohlíky
0.5 dlbílé víno
2 lžícesekaná petrželka
1 hrstsušené houby
1 lžícerozpuštěné máslo

Postup přípravy

Houby si předem spaříme a necháme namočit, aby nabobtnaly. Kuře podle potřeby očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Část slaniny nakrájíme na špalíčky a kuře na prsou a stehnech protkneme. Zbytek slaniny nakrájíme na plátky a rozložíme je do pekáče, kde budeme kuře péct. Smícháme si kari a grilovací koření a kuře touto směsí potřeme. Pak jej ještě osolíme. Připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme je ve víně nabobtnat. Pak je přelijeme rozšlehanými vejci, přidáme petrželku, máslo a houby. Vše promícháme a necháme asi 20 minut odstát. Pokud je nádivka řídká, přidáme strouhanku. Břišní dutinu a volátku naplníme připravenou nádivkou uzavřeme a položíme do pekáčku na slaninu. Vše okořeníme jalovcem, bobkovými listy, pepřem, novým kořením, posypeme tymiánem a rozmarýnem a podlijeme vínem. Kuře přiklopíme druhým dílem pekáče a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou. Měkké kuře pak odklopíme, pokapeme je lžící másla a necháme zčervenat. Vyjmeme celá koření. Porce podáváme se šťouchanými brambory nebo s rýží.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře paní Revírníkové

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena