Kuře paní Revírníkové

Kuře s nádivkou. Trochu jako plněný bažant.


3.177x
120 min

Ingredience

80 gslanina
máslo
1-2 špetkytymián
rozmarýn
1 kskuře
8 kuličekjalovec
2 ksbobkový list
6 kuličeknové koření
6 kuličekcelý černý pepř
1 dlbílé víno na podlití
horká voda na podlití

na potření

sůl
0.5 lžičkygrilovací koření
1 lžičkakari koření

nádivka

1-2 ksvejce
2 ksrohlíky
0.5 dlbílé víno
2 lžícesekaná petrželka
1 hrstsušené houby
1 lžícerozpuštěné máslo

Postup přípravy

Houby si předem spaříme a necháme namočit, aby nabobtnaly.

Kuře podle potřeby očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Část slaniny nakrájíme na špalíčky a kuře na prsou a stehnech protkneme. Zbytek slaniny nakrájíme na plátky a rozložíme je do pekáče, kde budeme kuře péct.

Smícháme si kari a grilovací koření a kuře touto směsí potřeme. Pak jej ještě osolíme.

Připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme je ve víně nabobtnat. Pak je přelijeme rozšlehanými vejci, přidáme petrželku, máslo a houby. Vše promícháme a necháme asi 20 minut odstát. Pokud je nádivka řídká, přidáme strouhanku.

Břišní dutinu a volátku naplníme připravenou nádivkou uzavřeme a položíme do pekáčku na slaninu. Vše okořeníme jalovcem, bobkovými listy, pepřem, novým kořením, posypeme tymiánem a rozmarýnem a podlijeme vínem. Kuře přiklopíme druhým dílem pekáče a pečeme v předehřáté troubě.

Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou.

Měkké kuře pak odklopíme, pokapeme je lžící másla a necháme zčervenat. Vyjmeme celá koření.

Porce podáváme se šťouchanými brambory nebo s rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře paní Revírníkové

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.