Houby si předem spaříme a necháme namočit, aby nabobtnaly.
Kuře podle potřeby očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Část slaniny nakrájíme na špalíčky a kuře na prsou a stehnech protkneme. Zbytek slaniny nakrájíme na plátky a rozložíme je do pekáče, kde budeme kuře péct.
Smícháme si kari a grilovací koření a kuře touto směsí potřeme. Pak jej ještě osolíme.
Připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme je ve víně nabobtnat. Pak je přelijeme rozšlehanými vejci, přidáme petrželku, máslo a houby. Vše promícháme a necháme asi 20 minut odstát. Pokud je nádivka řídká, přidáme strouhanku.
Břišní dutinu a volátku naplníme připravenou nádivkou uzavřeme a položíme do pekáčku na slaninu. Vše okořeníme jalovcem, bobkovými listy, pepřem, novým kořením, posypeme tymiánem a rozmarýnem a podlijeme vínem. Kuře přiklopíme druhým dílem pekáče a pečeme v předehřáté troubě.
Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou.
Měkké kuře pak odklopíme, pokapeme je lžící másla a necháme zčervenat. Vyjmeme celá koření.
Porce podáváme se šťouchanými brambory nebo s rýží.