Naporcované kuře dušené na másle podáváme s jemnou smetanovou omáčkou s kousky vlašských ořechů.
Hodnocení
2.9
/ 5 (485x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
- -
sůl
- -
máslo
1 ks
žloutek
1 ks
cibule
0.5 hrnku
smetana
1 ks
kuře
1 lžíce
hladká mouka
- -
mletý pepř
- -
citronová šťáva
2 lžíce
vlašské ořechy
Postup přípravy
Naporcované kuře osolíme, opepříme. Na másle osmahneme nakrájenou cibulku a porce masa na ní opečeme. Podlijeme horkou vodou a pomalu dusíme. Měkké kuře vyjmeme a necháme ho v teple, šťávu zahustíme moukou, přidáme máslo, nebo rozředíme vodou, krátce povaříme, přisypeme nasekané ořechy, trochu citronové šťávy a smetanu, ve které jsme si rozmíchali žloutek. Omáčku už nevaříme, jen jí prohřejeme a přidáme kuře.