Kuře ořechovou omáčkou

Naporcované kuře dušené na másle podáváme s jemnou smetanovou omáčkou s kousky vlašských ořechů.


2.9485x
60 min

Postup přípravy

Naporcované kuře osolíme, opepříme. Na másle osmahneme nakrájenou cibulku a porce masa na ní opečeme. Podlijeme horkou vodou a pomalu dusíme. Měkké kuře vyjmeme a necháme ho v teple, šťávu zahustíme moukou, přidáme máslo, nebo rozředíme vodou, krátce povaříme, přisypeme nasekané ořechy, trochu citronové šťávy a smetanu, ve které jsme si rozmíchali žloutek. Omáčku už nevaříme, jen jí prohřejeme a přidáme kuře.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře ořechovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena