Recept na kuřecí maso, pečené na kysaném zelí. Kuřecí lze nahradit i jiným masem.
Hodnocení
3.8
/ 5 (85x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
12x
Ingredience
Podle chuti
Olej
Sůl
Grilovací koření
Mletý černý pepř
Ostatní
Kuře1 ks
Voda na podlití
Kysané zelí1/2 kg
Postup přípravy
Kuře očistíme, naporcujeme a podle chuti kořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením. Místo kuřete můžeme použít kuřecí stehna nebo kuřecí prsa. Klidně ale ji vepřové.
Zapékací misku vymažeme olejem a trochu oleje necháme na dně. Dno misky vyložíme kysaným zelím. Na zelí položíme kořeněné kuřecí maso a podlijeme trochou vody.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Podle potřeby podléváme vodou.
Kuře na zelí podáváme s brambory nebo houskovým či bramborovým knedlíkem.
Kuře připravujeme v remosce a je to ne jen s menší spotřebou elektrické energie, ale stejně jako každé pečené maso z remosky není vysušené. Doporučuji.
luckyjane
Tento recept znám, jen nepodlívám vodou, ale šťávou ze zelí a úplně nejvíc mi to chutná s bramborovou kaší. A na ni ještě nasypat osmahnutou cibulku... wow...
koc257
Kuře na zelí
Má to výbornou chuť.Jinak už knedlík se zelím a masem nevařím.
Jana Machalová
Re: Již to trvalo dlouho.
Ja osobně miluju němencké kysané zelí s vínem. K nám se dováží právě a z jedině z Německa. Zelí je jemné, pevné na skus a nerozvaří se ani po dlouhém vaření. Konzerva má asi 900g, ale pokud si ji otevřete k jídlu jen tak k zobání, je to jako droga. Horší než oříšky. Je fakt vynikající. Bohužel ho už rok nemůžu nikde sehnat:-( Jinak zelí vybírám podle toho, co z něj dělám. Na zelňačku Bašovo zelí nebo machland či co to je, ale taky není moc často k dostání. Ale to s vínem prostě nemělo chybu:-(