Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Čalamádu (zeleninu na salát - velkou) necháme na sítku okapat; nálev uchováme. Porce masa prosolíme.
Větší zapékací mísu vymažeme olejem a na dno naskládáme brambory. Osolíme je, posypeme kořením na steak a zalijeme lžící oleje. Na brambory navrstvíme čalamádu a zalijeme ji 3 lžícemi nálevu. Na čalamádu položíme maso a každou porci posypeme paprikou.
Uzavřeme a pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Odkryjeme, maso obrátíme, uzavřeme a pečeme dalších 10 minut. Potom maso ještě jednou obrátíme a dopečeme ještě 10 minut, aby maso dostalo kůrčičku.
Pokud se nám nálev vypeče a máme pocit, že se brambory pálí, přilijeme lžíci oleje a lžíci nálevu.