Kuře na zelenině

Zapečením brambor, zeleniny a kuřete vytvoříme chutný oběd.


4.621x
60 min
1×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Čalamádu (zeleninu na salát - velkou) necháme na sítku okapat; nálev uchováme. Porce masa prosolíme.

Větší zapékací mísu vymažeme olejem a na dno naskládáme brambory. Osolíme je, posypeme kořením na steak a zalijeme lžící oleje. Na brambory navrstvíme čalamádu a zalijeme ji 3 lžícemi nálevu. Na čalamádu položíme maso a každou porci posypeme paprikou.

Uzavřeme a pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Odkryjeme, maso obrátíme, uzavřeme a pečeme dalších 10 minut. Potom maso ještě jednou obrátíme a dopečeme ještě 10 minut, aby maso dostalo kůrčičku.

Pokud se nám nálev vypeče a máme pocit, že se brambory pálí, přilijeme lžíci oleje a lžíci nálevu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na zelenině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká