Kuře na smetaně

Kuře s jemnou smetanovou omáčkou, ke kterému se výborně hodí máslové noky.


3.2142x
60 min
3×

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a pokrájíme na kousky. Maso podle potřeby očistíme. Maso uvaříme s rozkrájenou zeleninou, vodou, solí tak, aby nezbylo mnoho vývaru. Pak maso vyjmeme. Zeleninu prolisujeme do vývaru (nebo ve vývaru rozmixujeme), zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku. Omáčku chvíli povaříme, přidáme kousek másla a ochutíme sekanou petrželkou. Do hotové smetanové omáčky vložíme kuřecí stehna a prohřejeme. Kuře na smetaně podáváme s knedlíky nebo brambory podle chuti a přeléváme smetanovou omáčkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena