Kuře na smetaně

Kuře s jemnou smetanovou omáčkou, ke kterému se výborně hodí máslové noky.


3.2142x
60 min
3×

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a pokrájíme na kousky. Maso podle potřeby očistíme.

Maso uvaříme s rozkrájenou zeleninou, vodou, solí tak, aby nezbylo mnoho vývaru. Pak maso vyjmeme. Zeleninu prolisujeme do vývaru (nebo ve vývaru rozmixujeme), zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku.

Omáčku chvíli povaříme, přidáme kousek másla a ochutíme sekanou petrželkou. Do hotové smetanové omáčky vložíme kuřecí stehna a prohřejeme.

Kuře na smetaně podáváme s knedlíky nebo brambory podle chuti a přeléváme smetanovou omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na smetaně

Zpět na recept