Kuře na portugalský způsob

Výborné voňavé kousky kuřete připravujeme na roštu a podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem.


3.511x
45 min

Postup přípravy

Kuře očistíme a rozdělíme na 6 - 8 porcí. Cibuli a česnek oloupeme a usekáme nahrubo, z omytého citronu vymačkáme šťávu. Naporcované kuře vložíme do mísy, osolíme, opepříme a zasypeme veškerým kořením, bylinkami, cibulí a česnekem. Vše zakapeme citronovou šťávou, přelijeme olejem a ručně kousky masa promneme tak, aby se všechny chutě prolnuly. Takto připravené kuře necháme do druhého dne odležet.

Jednotlivé kousky kuřete rozložíme na rošt a pečeme z obou stran na rozpáleném grilu dozlatova. Během pečení maso potíráme zbylou marinádou.

Kuře na portugalský způsob servírujeme se šťouchaným bramborem a zeleninovým salátem. Výborně chutná i s pečivem a grilovanou paprikou.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na portugalský způsob

Zpět na recept