Kuře na leču

Recept na kuře, jak jej připravujeme doma. Pečené na leču.


3.190x
60 min

Postup přípravy

Kuře podle potřeby očistíme. Pak je naporcujeme, omyjeme, osušíme a osolíme. Z jedné strany je posypeme grilovacím kořením. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Pomalu si předehřejeme troubu.

V hrnci, kastrolu nebo pekáčku vhodném do trouby si na sporáku rozehřejeme olej. Cibuli si na oleji osmahneme dozlatova. Přidáme kousky kuřete nekořeněnou stranou dolů a osmahneme. Pak kuře otočíme a posypeme grilovacím kořením. Následně vše podlijeme zeleninový lečem. Kuře opravdu podlijeme a ne přelijeme. Je důležité, abychom co nejméně slily grilovací koření. Podle chuti můžeme ještě lečo posypat grilovacím kořením. Vše přivedeme k varu.

Pekáč nebo kastrol kuřetem na leču vložíme do trouby a pečeme při mírné teplotě 35 - 45 minut. Pokud se během této doby nevypeče kůrčička, zvýšíme teplotu a kuře pečeme dozlatova. Pokud to není nezbytné, kuře nepodléváme.

Kuře na leču podáváme s hranolky, rýží - i společně a tatarkou.
user-icon

autor i.vlcek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na leču

Zpět na recept