Kuře na kaparech

Kuřecí prsíčka ozdobená šunkou a dochucená kapary.


3.0603x
75 min

Ingredience

1 lžičkacukr
1 dlolej
50 gšunka
2 lžičkyhořčice
1 lžičkakopr
1 lžícekapary
0.3 lžičkyzázvor
1 dlbílé víno
250 gkysaná smetana
muškátový oříšek
sůl a pepř
900 gkuřecí prsíčka
worcester
0.5 kscitron (šťávu)
máslo na zjemnění

Postup přípravy

Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, které jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Také je lehce zasypeme muškátovým oříškem a zázvorem. Maso pak opečeme z obou stran na rozehřátém oleji.


Opečené plátky prsíček vyjmeme z pánve a odložíme do tepla. Na stejné pánvi ohřejeme kysanou smetanu předem rozmíchanou s vínem, hořčicí, šťávou z kaparů, worcesterovou omáčkou, koprem, cukrem a citronovou šťávou. Nakonec přidáme celé kapary a zjemníme máslem.


Do takto připravené omáčky vložíme opět maso a ještě několik minut prohřejeme. Jednotlivé porce rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a každý plátek dozdobíme šunkou nakrájenou na jmené nudličky.


Hotové kuře podáváme s dušenou rýží.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na kaparech

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena