Tento exotický pokrm z asijské kuchyně je na 4 porce.
olej | |
sůl | |
1 ks | vejce |
2 ks | cibule |
1 ks | kuře |
hruška | |
špetka mletého pepře | |
1.5 šálku | rýže uvařená naměkko |
1 lžička | zelený čaj |
Uvařenou rýži osolíme, ochutíme špetkou mletého pepře a promícháme s vejcem a rozemnutými čajovými lístky. Kuře omyjeme, osolíme a vložíme do něj nádivku.
Kuře osolíme i na povrchu a vložíme do pekáče. Přelijeme olejem a zprudka zapečeme v horké troubě. Podlijeme, přiklopíme a pečeme takřka doměkka. Podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou.
Již měkké kuře obložíme čtvrtkami oloupaných hrušek, které jsme zbavili jádřinců. Dopečeme dočervena.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena