Kuře na cibuli a česneku s hráškem

Česnekové kuře připravené v tlakovém hrnci.


2.9850x
75 min

Postup přípravy

Kuře očistíme a naporcujeme na 4 díly. Česnek očistíme, prolisujeme a utřeme se solí. Česnek pořádně potřeme porce kuřete a necháme vše asi hodinu uležet.

Zatím si očistíme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Uleželé kuře obalíme v hladké mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Vložíme porce kuřete a po masitější straně je opečeme, ale cibule se nesmí připálit. Vše podlijeme vodou tak, aby bylo kuře asi ze 2/3 ponořené. Tlakový hrnec uzavřeme a kuře v něm vaříme asi 20 minut. Pak hrnec odstavíme a necháme vychladnout.

Zatím si scedíme hrášek. Přidáme jej s máslem ke kuřeti necháme jen krátce, ale dobře prohřát.

Kuře na cibuli a česneku s hráškem podáváme s brambory nebo s rýží.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na cibuli a česneku s hráškem

Zpět na recept