Kuře na česneku a octě

Kuře podávané s pikantní omáčkou z červeného vinného octa a rajčat. Síla česneku dušením zeslábne, tak se nemusíte bát.


2.9742x
90 min

Postup přípravy

Kuře naporcujeme na 6 kusů, osolíme, opepříme a na másle opečeme nejdříve stehna- asi 5 minut, přidáme prsa, pečeme dalších 10 minut, otáčíme. Vsypeme neloupané stroužky česneku a pod poklicí dusíme asi 20 minut. Vmícháme ocet a vaříme bez poklice asi 10 minut, až se půlka neodpaří. Vmícháme protlak a nahrubo nakrájená rajčata s bylinkami. Dusíme pod poklicí asi 10 minut. Maso vyjmeme, vlijeme vývar a vaříme. Omáčku procedíme, přivedeme znovu k varu a přidáme máslo. Přeléváme přes maso.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na česneku a octě

Zpět na recept