Vaření.czReceptyKuře na červeném po myslivecku

Kuře na červeném po myslivecku

Kuře s kořením, zeleninou a houbičkami zapečené na červeném víně.


4.513x
75 min
1×

Ingredience

6 lžicolej
sůl
2 špetkymajoránka
1 špetkatymián
1 kskuře
200 ghouby
2 lístkybobkový list
200 mlčervené víno
4 ksmenší cibule
2 lžícehladká mouka
0-1 lžičkamletý bílý pepř
1 ksčervená paprika
4 lžícemražený hrášek
2 lžíceostrý kečup
0.5 lžičkymletá pálivá paprika

Postup přípravy

Kuře očistíme a rozdělíme na čtyři porce. Mouku smícháme se solí a pepřem a směs vetřeme do kuřete. Rozpálíme olej a porce obaleného kuřete osmažíme. Pak kuře vyjmeme. Ve výpeku zpěníme na kolečka nakrájené cibule, vmícháme kečup a mletou papriku. Smažíme, až se tuk začne oddělovat, a zastříkneme vodou. K základu vrátíme kuře, přidáme koření, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou doměkka. Houby i papriku očistíme a nakrájíme na silnější nudličky. Rozpálíme 2 lžíce oleje a houby s paprikou orestujeme. Přidáme hrášek a promícháme. Směs přidáme ke kuřeti, podle chuti osolíme a ještě 5 minut podusíme. Rozehřejeme troubu a vložíme do ní připravené kuře. Nepřikryté necháme 15 minut na 220 °C péct do zezlátnutí. Vhodnou přílohou ke kuřeti na červeném po myslivecku jsou opečené brambory sypané petrželkou a čerstvý zeleninový salát.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře na červeném po myslivecku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena