Kuře na červeném po myslivecku

Kuře s kořením, zeleninou a houbičkami zapečené na červeném víně.


4.513x
75 min
1×

Postup přípravy

Kuře očistíme a rozdělíme na čtyři porce. Mouku smícháme se solí a pepřem a směs vetřeme do kuřete. Rozpálíme olej a porce obaleného kuřete osmažíme. Pak kuře vyjmeme.

Ve výpeku zpěníme na kolečka nakrájené cibule, vmícháme kečup a mletou papriku. Smažíme, až se tuk začne oddělovat, a zastříkneme vodou. K základu vrátíme kuře, přidáme koření, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou doměkka.

Houby i papriku očistíme a nakrájíme na silnější nudličky. Rozpálíme 2 lžíce oleje a houby s paprikou orestujeme. Přidáme hrášek a promícháme. Směs přidáme ke kuřeti, podle chuti osolíme a ještě 5 minut podusíme.

Rozehřejeme troubu a vložíme do ní připravené kuře. Nepřikryté necháme 15 minut na 220 °C péct do zezlátnutí.

Vhodnou přílohou ke kuřeti na červeném po myslivecku jsou opečené brambory sypané petrželkou a čerstvý zeleninový salát.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na červeném po myslivecku

Zpět na recept