Kuře Marianne

Recept na kuře s jemnou chutí vína.


4.517x
90 min
2×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
30 gmáslo
4 snítkypetrželka
1 hrstpažitka
1 kskuře
250 mlvíno
200 gžampiony
30 ghladká mouka
50 grajský protlak
250 mlbujón

podle potřeby

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Nevykostěné celé kuře rozkrájíme na díly a opečeme na másle nebo oleji dozlatova ze všech stran. Poté kousky osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou petrželku a pažitku. Podle chuti můžeme přidat i česnek. Vše zaprášíme moukou a mícháme, aby se šťáva s moukou promíchala, ale přitom se nespálilo kuře. Zalijeme bílým nebo červeným vínem a necháme hodinu pod pokličkou dusit na mírném ohni. Podle potřeby přiléváme bujon nebo vodu s polévkovým kořením, aby šťáva nebyla tak hustá. Nakonec přidáme nakrájené žampiony, rajský protlak a dusíme ještě asi 30 minut. Kuře Marianne podáváme s na teflonové pánvi opečenou bramborovou kaší nebo bílou veku.
user-icon

autor Sway

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře Marianne

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena