Kuře Marengo

Recept na porce kuřete přelité zeleninovou směsí.


2.91384x
120 min

Postup přípravy

Kuře naporcujeme. Rajčata nařízneme, spaříme a oloupeme. Nakrájíme je na kousky. Česnek očistíme a rozdrtíme. Malé cibulky a žampiony oloupeme a očistíme.

V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme porce kuřete. Pak je vyjmeme a na výpeku osmažíme česnek, rajčatový protlak. Směs zalijeme vínem a vývarem. Přidáme rajčata, kuřecí maso, podle chuti sůl, pepř a majoránku. Kuře Marengo přikryjeme poklicí a na mírném ohni dusíme.

Stranou si na másle osmažíme žampiony a cibulky. Pak přidáme odpeckované olivy. Tuto zeleninovou směs přidáme asi půl hodiny před koncem dušení ke kuřeti.

Hotové kuře Marengo podáváme s vařenými brambory nebo rýží. Záleží ale na chuti.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře Marengo

Zpět na recept