Kuře Kalimero

Vynikající chuť pečeného kuřete na másle a jablíčku.


3.2131x
120 min

Postup přípravy

Troubu předeřejeme na 180°C. Kuře naporcujeme, abychom měli všechnu kůži nakonci křupavou a zlatou. Rozložíme do pekáče, osolíme a okořeníme dle chuti.

Jablko omyjeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na měsíčky, které prokládáme mezi kuřecí čtvrtky. Neloupeme. Máslo nakrájíme na plátky a těmi poklademe kompletně celý obsah pekáče.

Podlijeme vodou do výše 1 cm, dobře zakryjeme a při teplotě 180 °C pečeme 1 hodinu 15 minut.

Pekáč vyndáme, teplotu trouby zvýšíme na 220°C, sundáme zakrytí, maso polijeme výpekem, obložíme anglickou slaninou a již bez zakrývání dopékáme dokřupava.

Ideální přílohou je kari rýže.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře Kalimero

Zpět na recept