Kuře Kalimero

Vynikající chuť pečeného kuřete na másle a jablíčku.


3.2131x
120 min

Ingredience

sůl
200 gmáslo
1 kskuře
100 ganglická slanina (plátky)
1 ksjablko

podle chuti

česnek
majoránka
tymián
rozmarýn
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
hořčice bílá
sušený celerový list

Postup přípravy

Troubu předeřejeme na 180°C. Kuře naporcujeme, abychom měli všechnu kůži nakonci křupavou a zlatou. Rozložíme do pekáče, osolíme a okořeníme dle chuti. Jablko omyjeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na měsíčky, které prokládáme mezi kuřecí čtvrtky. Neloupeme. Máslo nakrájíme na plátky a těmi poklademe kompletně celý obsah pekáče. Podlijeme vodou do výše 1 cm, dobře zakryjeme a při teplotě 180 °C pečeme 1 hodinu 15 minut. Pekáč vyndáme, teplotu trouby zvýšíme na 220°C, sundáme zakrytí, maso polijeme výpekem, obložíme anglickou slaninou a již bez zakrývání dopékáme dokřupava. Ideální přílohou je kari rýže.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře Kalimero

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena