Kuře dušené s jablky a se smetanou

Lahodný recept pro labužníky.


2.91234x
75 min

Postup přípravy

Očištěné kuře rozdělíme na 4 porce a osolíme po obou stranách. Cibuli a celer očistíme. Cibuli nakrájíme najemno a celer na nudličky. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a dužinu z nich nastrouháme tak, že nám slupka zůstane v prstech. Slupku vyhodíme.

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme celer, jablka, nové koření a vše krátce osmažíme. Na tento základ vložíme připravené porce kuřete, podlijeme je a dusíme. Při dušení porce obrátíme. Kuře dusíme na mírném ohni, jablka i celer se snadno a rychle připalují.

Měkké kuře vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou s rozšlehanou moukou a dobře provaříme. Maso pak vložíme do omáčky ještě prohřát.

Kuře dušené s jablky a se smetanou podáváme s knedlíkem, rýží či těstovinami.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře dušené s jablky a se smetanou

Zpět na recept