Kuře dušené po maďarsku

Kuře Maďar na víně.


3.01111x
25 min
1×

Postup přípravy

Kuře očistíme, rozporcujeme na 4 díly, omyjeme a důkladně osušíme. Jednotlivé porce osolíme a opepříme. Cibuli očistíme a nakrájíme na půl kolečka.

V hrnci rozpálíme olej a porce kuřete v něm zprudka orestujeme. Přidáme cibuli, kmín, pálivou papriku hořčici, rajčatový protlak nebo kečup a osmahneme. Kuře podlijeme vínem, trochou vody a dusíme pod pokličkou asi 20 - 30 minut.

Zatím si nakrájíme okurky na kolečka. Když je kuře po maďarsku úplně měkké, přidáme okurky a necháme vše prohřát.

Kuře dušené po maďarsku podáváme horké s brambory nebo rýží a přeléváme je vydušenou omáčkou.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře dušené po maďarsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.