Očištěné kuře prosolíme a hodně napěchujeme kysaným zelím. Zašijeme a hodně okmínujeme. Podlijeme vodou a omastíme sádlem (ne máslem).
Kuře ala kachna pečeme v troubě jako každé kuře. Po upečení, když je kuře zlatavé, vybereme z vnitřku zelí a dáme jej na mísu.
Kuře ala kachna naporcujeme a podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborovým knedlíkem. Je to výborné.
Já také dělám jako venceslavo, ale všechno zelí s cibulí a ang.slaninou dám do pekáče a porce kuřete položím na zelí.
bakok
Vyzkoušej
Děláme to podobně ale: Do asi 1/2 kg zelí na 1 kuře nakrájím 1 větší cibuli, 150gr. angl. slaniny, rozmíchám v zelí, to zelí dám do kuřete a zbytek kolem kuřete a to celé ve várné míse dám péct do trouby. To zelí se ochutí šťávou z kuřete a kuře má příchuť zelí. Všechno je výborně šťavnaté a domácí čerstvý knedlík k tomu je opravdu sváteční oběd .