Kuře ala čert

Červeno-černé kuře se hodí jako čertík nejen na Mikuláše.


3.320x
75 min
2×

Postup přípravy

Kuře omyjeme a uvnitř potřeme rozetřeným česnekem se solí, vymažeme kečupem (může být i ostrý). Vnitřek vyplníme na čtvrtky nakrájenou cibulí a paprikami (nejlépe s dužinou a barevné), co se do něj vejde. Zevně kuře opět potřeme rozetřeným česnekem se solí a kečupem. Kdo chce, aby jídlo bylo italské, může posypat i oreganem a bazalkou, nebo použít italské koření. Pekáč vymažeme olejem, položíme kuře prsíčky dolů, obložíme (i pod křídla) zbylou cibulí a paprikami - vše rozkrájené na čtvrtky. Zalijeme zbylým olejem a dáme péci přiklopené na 20 minut při teplotě 190 °C. Poté odklopíme, pokud je málo šťávy, trochu podlijeme a odkryté pečeme 20 minut. Po uplynutí této doby kuře ala čert obrátíme, pokud se kečup spláchl, polijeme ještě kečupem, podlijeme teplou vodou a dopečeme při teplotě 200 °C.dalších 20 - 30 minut podle velikosti kuřete. Kuře má červeno-černou barvu, ale tak to má být, pokud ho nespálíme. Rozpečené papriky a cibule vně kuřete krásně šťávu zahustí. Na talíři podáváme čtvrtky kuřete ala čert obložené uvnitř udušenou zeleninou a polité šťávou. Jako příloha se hodí knedlík, brambory, ale i pohanka, rýže či těstoviny.
user-icon

autor alouch

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře ala čert

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena