Kuře a la kachna 1

Recept na kuře převlečené za kachnu. Ale tak, že to nepoznáte.


3.468x
120 min
1×

Postup přípravy

Kuře podle potřeby očistíme a zbavíme případných zbytků po peří. Pak jej omyjeme.

Celé omyté kuře důkladně vevnitř osolíme, okmínujeme, vložíme patky chleba, sádlo a spíchneme grilovací jehlou nebo zašijeme. Kuře položíme na pekáč hřbetem vzhůru. Opět osolíme a okmínujeme i na povrchu. Kuře podlijeme studenou vodou a pečeme zvolna a pomalu. Inu jako kachnu: zprvu přikryté, polévané vypečenou šťávou a nakonec dopečeme bez poklice do tmavě zlaté barvy.

Kuře a la kachna samozřejmě servírujeme s bramborovým či houskovým knedlíkem a červeným zelím. Je ideální českou baštou i pro dietáře. Nebo pro podivíny, co tvrdí, že kachna nám škodí.
user-icon

autor Habaděj


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře a la kachna 1

Zpět na recept