Kuřátko s hořčičnou kůrkou

Kuřecí plátky pečené v troubě a potřené těstíčkem z hořčice a strouhanky. Francouzská dobrota!


2.9711x
60 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa položíme na desku a zmáčkneme na co nejtenčí plátky (je možné i lehounce naklepat). Osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Pokapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby prudce opéct. Potom otočíme, podlijeme vývarem a pečeme přikryté dalších asi 15 minut. Mezitím najemno nakrájíme cibuli a smícháme s hořčicí, strouhankou a olejem. Směs naředíme vínem tak, aby se z ní stalo řídké těstíčko. Kuře v pekáči pokryjeme vrstvou těstíčka a pečeme nezakryté, až povrch těstíčka začne hnědnout. Podáváme s bramborem nebo rýží.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřátko s hořčičnou kůrkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.