Vaření.czReceptyKuřátko na medu v římáku

Kuřátko na medu v římáku

Dobré, voňavé, prostě vynikající. Recept na marinované kuřecí maso připravené v římském hrnci.


4.218x
90 min
1×

Ingredience

2 paličkyčesnek
3 lžičkysůl
3 lžícemed
6 lžicsójová omáčka
4 porcekuřecí maso
2 lžíceworchestrová omáčka

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Veškeré ingredience na marinádu smícháme a touto směsí potřeme kuře. Necháme přes noc v lednici odležet. Druhý den vložíme kuře do římského hrnce (nemusí být, ale je to lepší), podlijeme 1 dl vody a pečeme při teplotě 200 °C asi 45 minut, poté hrnec odklopíme a dopékáme dalších 45 minut. Vhodnou přílohou ke kuřátku na medu je rýže.
user-icon

autor mufinek

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřátko na medu v římáku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena