Kuličky z několika druhů sýrů

Snadný recept na vynikající sýrové kuličky, které připravíme ze čtyř druhů sýrů s olivami. Kuličky podáváme jako pohoštění k vínu.


4.537x
35 min
6×

Postup přípravy

Olivy slijeme, necháme okapat a jemně pokrájíme. Mandlové lupínky a petrželovou nať jemně nasekáme.

Sýry eidam, ementál a nivu nastrouháme najemno. Potom směs ochutíme pepřem, vmícháme olivy a spojíme lučinou v hladkou tuhou hmotu. Podle potřeby opatrně přisolíme.

Mokrýma rukama ze sýrové hmoty tvoříme kuličky ve velikosti vlašského ořechu. Polovinu kuliček obalíme v usekané petrželce a druhou polovinu v usekaných mandlích.

Kuličky z několika druhů sýrů můžeme podávat s bagetou jako předkrm nebo jen tak jako chuťovku k vínu.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuličky z několika druhů sýrů

Zpět na recept