Kuličky z mletého masa

Jemně kořeněné masové kuličky, podávané s pikantní omáčkou, schovávají kostku ovčího sýra.


3.611x
35 min

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Toastový chléb rozdrobíme. Ovčí sýr nakrájíme na stejně velké kostky. Rajčata rozkrojíme, zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na kostky.

Uhněteme mleté maso s polovinou cibule, chlebem, vajíčkem a bylinkami. Směs ochutíme pepřem i solí a utvoříme 8 kuliček. Do středu každé kuličky zabalíme kostku ovčího sýru.

Na rozehřátém oleji kuličky ze všech stran asi 10 minut opékáme. Pak je vyjmeme a ve výpeku orestujeme zbylou cibuli. Přidáme rajčata a podusíme. Omáčku podlijeme kečupem a ochutíme bazalkou, solí i pepřem. Omáčku prohřejeme a asi na 5 minut do ní vložíme uležet teplé masové kuličky.

Zbytek kostek ovčího sýru nakrájíme na malé kostičky. Kuličky z mletého masa podáváme posypané kostičkami sýra a ozdobené snítkou bazalky. Jako přílohu zvolíme třeba těstoviny.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuličky z mletého masa

Zpět na recept