Kudlanka

Poněkud zvláštní název pro vydatnou a velmi dobrou polévku, který pochází ze starého jihočeského slova kudlat.


4.435x
45 min
1×

Postup přípravy

Zpracované houby a pokrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Vody je tolik, aby byly brambory potopené. Až jsou měkké, přidáme vajíčka. Mícháme opatrně, aby žloutky zůstaly celé. Mouku rozmícháme ve smetaně. Nalijeme do vařící vody k ostatnímu. Chvíli povaříme, potom přidáme mléko, sůl a kopr. Necháme projít varem. Až polévka trochu zchladne, přidáme ocet. Takto připravenou polévku se neobvyklým názvem "kudlanka" podáváme.
user-icon

autor juliacha

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kudlanka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena