Krůtí stehno špikované rozmarýnem

Recept na téměř bezpracný oběd nebo večeři.


4.517x
90 min
1×

Postup přípravy

Krůtí stehno podle potřeby očistíme. Špikovacím nožem do stehna ze dvou stran uděláme díry a do každé nacpeme větvičku rozmarýnu. Krůtí stehna osolíme a dáme do pekáčku s poklicí.

Cibuli oloupeme, nasekáme a přidáme k masu. Krůtí stehna přiklopíme poklicí nebo alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 150 °C péct asi 75 minut. Není třeba přidávat žádný tuk, kůže během pečení tuk pustí sama.

Upečená krůtí stehna špikovaná rozmarýnem podáváme s bramborovou kaší nebo třeba novými brambory, které můžeme v půlce pečení přidat ke stehnům.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí stehno špikované rozmarýnem

Zpět na recept