Krůtí stehno se švestkami

Restované a pečené krůtí stehno se švestkami a mandlemi.


3.1253x
90 min

Postup přípravy

Krůtí stehno vykostíme. Maso očistíme, naporcujeme a osolíme a opepříme.



Rozehřejeme si pekáček. Přidáme olivový olej a okořeněné porce stehna zprudka orestujeme. Pak přidáme namočené sušené švetky. Vše podusíme, dokud švestky nezměknou. Směs zalijeme brandy a flambujeme. Omáčku dochutíme.



Maso v pekáčku podlijeme trochou drůbežího vývaru, posypeme mandlemi a vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů. Pečeme cca hodinu a podléváme vývarem.



Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor armyboy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí stehno se švestkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.